mandag 15. juli 2013

Søndag 14 juli 2013

Yess! I dag ble Axo testet på jobben. testen ble utført på en byggeplass hvor dem bygger leiligheter. Vi startet først med å se om han reagerte på forskjellige underlag, teppe, betong gulv, glatt og skinnende gulv, parkett gulv osv. Deretter ble han testet i et mørkt rom videre til å kjøre diverse heiser slik som vanlig heis, annleggsheis og kran heis. Etter og ha gått igjennom dette så fikk han en liten pause i bilen.

Mens Axo fikk en liten avkobling så trente dem med de andre hundene (dem er allerede godkjente tjenestehunder) og det var veldig gøy og se på.

Etter at alle de andre hundene hadde fått trent litt på det dem trengte fikk Axo prøve seg en gang til. Denne gangen testet dem interessen hans for bitepølse og bittet hans, og dette gikk veldig bra. Etter det så testet dem han i søk som gikk helt ok. Det er jo litt forskjell på spor og søk, så vi på øve litt mer på dette. Jeg fikk også masse skryt av Axo, var lenge siden mange av dem hadde sett en så flott schæfer!

Alt i alt gikk testene veldig bra og vi får nå lov til å være med på treningene. Denne gangen var ikke instruktøren med, siden treningen ikke begynner for fullt før i august. Gleder meg til å høre hva han syns om Axo.

Hjemmeleksen vår til neste gang er å bytte litt på belønningen hans, ikke bare ballen som han elsker så godt. Leke masse med han med bitepølse og bruke denne som belønning når vi trener, vi skal også trene litt mer på søk og varsling. Vi fikk også låne den bitepølsen som han var mest interessert i på treningen, og det var jo snilt.

Jeg fikk desverre ikke tatt noen bilder denne gangen, men skal se hva jeg får til neste gang!

2 kommentarer :